Новости

Мода и убавина

Инспирирани од ʽ70-тите, „Gucci“ ја претстави чантата „Attache“

Прогласена за најпопуларен бренд за 2022 година, зад познатата Balenciaga, фирентинската куќа Gucci е на врвот на својата екстравагантна мода, замислена од нејзиниот визионерски уметнички директор Алесандро Микеле. Лансирањето на најновиот модел на чанта ја поддржува оваа теза.

Презентирана за време на модната ревија на Love Parade во Лос Анџелес, Gucci Attache веќе ја има целата моќ на чанта. Форматот на полумесечина инспириран од модните додатоци од 70-тите, металик G тока, две големини (мала и средна) и многу бои ја прават оваа чанта неодолива. Суштината на овој модел е неговиот додаток, „куката“ која овозможува чантата да се трансформира во еден потег.

„Оваа чанта ме фасцинираше откако случајно и минливо ја видов во архивата… Веднаш сакав да ја реинтерпретирам и да ја вклучам во колекцијата Love Parade за ревијата во Лос Анџелес, бидејќи нејзината линија, типична за 1970-тите, зрачи модерност што ме тера да ме убеди да го направам еклектичен симбол, кој може да има двојна функција. Нејзината механичка спојка во форма на G ја прави врската што недостасува помеѓу буржоаскиот дух, типичен за артикал од ваков вид, и функционалноста на практичниот свет“, вели Алесандро Микеле, креативен директор на брендот.

Вешта комбинација на инспирација од седумдесеттите, практичност и виртуозно знаење – оваа чанта Gucci Attache веќе е на модниот пиедестал.

Евротип
SNBROKER
To Top