Новости

Мода и убавина

Мажите со бела коса се секси, а жените стареат!

Со појавувањето на првите бели влакна на коса, жените влегуваат во таа фамозна машинерија каде се чувствува страшниот притисок од козметичката индустрија.

Влијанието се одразува на емоциите кај жените кои евидентно ,,стареат”, но тоа кај мажите некако и не се чувствува. Мажите се индиферентни кон седата коса и не се грижат околу белите влакна, па не трчаат да ги фарбаат или да ја ,,покријат” староста. Зошто? Затоа што тоа кај нив се вели ,,зрелост”. Кој ги поставил овие правила и кој започнал прв со ваквата перцепција не знаеме, но што да кажеме… фотографиите зборуваат, да не се лажеме!

GOLD
To Top