Новости

Мода и убавина

Неколку работи кои никогаш не треба да ги чувате во вашиот дом

Висенте Волф, дизајнер на ентериер со повеќе од 40 години искуство и главен дизајнер на Vicente Wolf Associates, сподели неколку совети за работи кои никогаш не треба да ги чувате во вашиот дом, пишува Insider.

Воздржете се од флуоресцентни светилки

Премногу се груби за очи и ги уништуваат боите во декорот“, изјави тој за „Инсајдер“. Освен тоа, тие се катастрофа за кожата“, додаде тој.

Завесите треба да стигнат до подот

Според дизајнерот, завесите да висат над подот е слично на носењето облека што не одговара правилно.„Завесите треба да го допраат подот“, рече тој.

Избегнувајте пластични цвеќиња
Волф избегнува пластични цвеќиња во дизајнот на неговиот дом. Освен тоа, лажните растенија се безживотни и не се менуваат, вели тој, а и според фенг шуи, секоја соба треба да содржи нешто живо.

Покажете кои сте и кој живее во таа куќа

„Мора да се држите до оригиналот. Дури и ако тоа е црно-бела фотографија што сте ја направиле. Или ваше дело кое го сметате за некадарно. Во убава рамка речиси се ќе изгледа убаво“, рече тој. Покажете кои сте.

Има и нешто посебно и автентично во личниот однос со автентичната уметност во вашиот дом, додаде тој.

Избегнувајте лажни камини

Волф искоментира дека електричните камини не можат ни да се приближат до изгледот и чувството на вистински камин.

„Ако апсолутно мора да имате, прифатлив, но нема ништо подобро од вистински камин со вистински трупци“, рече тој.

Мебелот со видливо лого на производителот изгледа евтино

Волф исто така избегнува да прикажува етикетиран или брендиран мебел во својот дом.

„Тоа е само невкусно“, рече Волф, додавајќи: „Зошто на која било компанија би и давал бесплатна реклама?

Не значи дека ако го имаат сите, треба да го имате и вие

„Ми се допаѓа мојот дом и домовите на моите клиенти кои изразуваат приказна или раскажуваат за тоа како живеат тие и кои се“, вели Волф.

Секогаш постои начин да имате дом кој е пополнет со елементи кои се посебни и значајни додека останувате во рамките на вашиот буџет, рече тој. На пример, обидете се да барате користени парчиња со намалена цена кои се уникатни и добро изработени.

За крај би заклучиле, бидете уникатни и не плашете се да сте автентични.

Извор

Евротип
SNBROKER
To Top