Новости

Мода и убавина

„Не разбирам зошто треба да трошам толку време размислувајќи за староста“ – Сара Џесика Паркер за збогувањето со младоста

 

Актерката Сара Џесика Паркер проговори зошто решила да не ја покрива седата или бела коса што всушност за многумина асоцира и потсеќа на тоа дека животот одминува и старееме. „Не можам да губам време фарбајќи ја косата на секои две недели. Не можам да го сторам тоа. Не. Тоа е премногу!“, откри таа за магазинот Allure.

Од премиерата на продолжението на „Сексот и градот“ со наслов„…И токму така“, алтер егото на Кери Бредшо стана мерило за тоа како се носи природна боја коса. Фактот што хероината во серијата, е неоспорен пример за тренди дама, отворено носи седа коса беше изненадување за љубителите на серијата, но и за критичарите. Насловите кои ја фалат нејзината одлука да се откаже од фарбањето ги исполнија насловите на медиумите за животниот стил, а новинарите го опишаа „потегот на актерката како храбар“.

Откако лудилото стивна, и самата актерка потврдува дека претерала: „Се претворија во месеци и месеци зборување за тоа колку сум храбра што имам седа коса. Помислив, ве молам, аплаудирајте на некој друг! “ Покрај тоа, таа откри уште една тајна – во моментот на снимањето, таа не престана да се бои, туку нејзината коса природно блескаше на сонце.

Со оглед на тоа дека стареењето неминовно носи последици, новинарката на споменатиот медиум и го поставила и следното прашање: „Што би направиле кога би можеле да го вратите изгледот од пред 15 години?“ Сара Џесика Паркер одговорила дека би сакам да остане таква каква што е: „Би го имала само тој момент и веднаш би почнала повторно да стареам и 15 години подоцна би била на истото место“, беше јасна таа. Потоа додаде: „Едноставно не се грижам доволно“. Кога излегувам од вратата, сакам да се чувствувам добро, според моите стандарди. Не можам да ви кажам кои се тие стандарди. Но, знаеш какво е чувството да си ти, што и да значи тоа. Претпоставувам дека не се грижам доволно за мислењата на другите луѓе“.

Како и сите, така и Сара Џесика е свесна дека текот на времето остава одредени траги на човечките тела, но решила да не придава големо значење на тоа: „Едноставно не разбирам зошто треба да трошам толку време размислувајќи за тоа“. Згора на тоа, таа е фокусирана на уживање во секој ден и оптимистички се соочува со сегашноста.

Но, за жал, таа е некако осамена во ова. Според студијата спроведена од компанијата RoC, 90% од жените во Америка и Франција се загрижени за стареењето. Толку многу што повеќе ги загрижува физичкиот изглед што ќе ги натера да стареат отколку дали имаат доволно финнсии за да живеат во пензија.

Евротип
SNBROKER
To Top