Новости

Мода и убавина

Ретро носталгија – Кожните палта од 90тите се најголем тренд

Веројатно после пандемијата, модните дизајнери тешко влегуваат во колосек, па наместо напред или да продолжат од тоа место каде застанаа, тие се враќаат нешто наназад, а можеби и не нешто, туку децении назад и нивната ретро инспирација, до некаде стана копија на 90тите.

Во случајов, зборуваме за кожните палта, но доколку ги оставиме на страна само мегативните гледишта и ако птестанеме да ја гледаме лошата страна, ќе сфатиме дека некако беше време за оваа модна експлозика и враќање на минатото.

Штом зборуваме за кожата како материјал, уште од пред две години таа го принајде своето кулминационо место во ,,number one” трендовите и почна да станува актуелна во секоја форма, здолништа, панталони, јакни. Штом сме кај палтата, можеви во минатото кожата најповеќе ја поврзувавме со љубителите на рок музиката и нивниот посебен стил, но денес веројатно целта е сите тие посебни каракѕеристики да создадат едно цело.

Евротип
SNBROKER
To Top