Новости

Мода и убавина

Трендот на перики за коса се поактуелен

Сина, розова, лилава, зелена! Овие урнебесни бои за коса ги заокружија минатите две години, а сега сеуште успеваат да се провлечат само што ќе нема потреба од бојосување на природното влакно на косата, тука едноставно, се купуваат перики.

Сепак кај нас овој моден тренд останува во идно прашално време. Интересно е што седата боја е најактуелна кај стилистите, па природниот изглед или природното стареење е на цена кај жените. Така, дури и ако немате седи или бели влакна на косата, без грижи. Си купувате перика и проблемот е решен.

Добрата страна е што многу добро знаеме дека кога девојките сакаат промена тргнуваат од косата, а сега веројатно тоа е повеќе од возможно и воопшто не е табу. Долга, пикси, кратка, над рамена, боб или винтиџ. Останува на вашиот избор!

Евротип
Евротип
To Top