Новости

Мода и убавина

6 Трендови кои деновиве доминираат во модниот свет во Милано

Од модните недели во Милано на кои големите бредндови ги презентираа своите креации за есен-зима 2020, неминовно е да се забележат неколку сличности во креациите
кај сите големи имиња.

Трендот со реси. Повеќето од дизајнерите го преферираат или го враќаат овој тренд. Што повеќе реси, толку поголема драма.

Помпезни и драматични ракави
Екстремно големите ракави се доста актуелни кај фустаните, кошулите, блузите.

Винтиџ детали
Јаките со винтиџ детали зборуваат за големиот ,,come back” на трендови од некое дамнешно минато.


Ремени околу половината. Сите го практикуваат овој тренд кој е веќе популарен и во уличната мода.


Сивата боја е најпопуларна
Палта, кошули, панталони. Сите во сива боја, од глава до пети.


Кожа од глава до пети.
Кожните парчиња облема се дефинитивно најалтуелни годинава кај сите дизајнери.

Евротип
Евротип
To Top