Новости

Патувањa

Антиселфи – се фотографира „мртва“ пред туристичките знаменитости

Селфијата се неизбежен дел од патувањето на многумина. Но тоа почна да и смета на американската уметница Стефани Ли Роуз, па своите патувања реши да ги обележи на поинаков начин.

Стефани, позната како Stefdies, креирала антиселфи кое подразбира фотографирање „мртва“ пред познатите туристички дестинации.

Ајфеловата кула, Лувр, Бакингамската патата и Голден гејт се само дел од светски познатите места на која Стефани направила антиселфи. На овој начин сака да испрати порака за минливоста на животот.

„Денес се е наместено. Луѓето заборавија како да создаваат спомени“, вели Стефани.

Погледнете ги нејзините фотографии на ИНСТАГРАМ.

GOLD
To Top