Новости

Патувањa

Градот со најголема репутација во светот

Град со најголема репутација во светот е Токио, покажа истражување на Форбс.

Анкетирани се 12.000 луѓе за тоа каде сакаат да живеат, да шетаат и да развијат бизнис, а од 56 градови, последен е Москва.

Бидејќи има ефикасна Влада, Токио изби прв на листата.

Втор фактор кој го донесе високо на листата е безбедноста.

Зад него е Сиднеј. На трето место е Копенхаген, а на четврто Виена. На петто место е Стокхолм.

faktor.mk

GOLD
To Top