Новости

Патувањa

Кралицата на црногорското приморје – Будва

Будва денес претставува космополитски град со околу 18.000 постојани жители, но во сезона оваа бројка значително се зголемува. Градот е посетен од голем број туристи,пред се поради значајните културно-историски знаменитости,богатата гастрономска понуда и бројните ресторани,кафулиња и ноќни клубови.

Најубавиот дел е секако, стариот дел на градот,каде се одржуваат најразлични културни манифестации. Интересна архитектура и тесни улички поплочени со камен, Будва ќе ве освои со шармот карактеристичен само за неа. Во продолжение погледнете ги и најубавите плажи во околината на Будва.

1. Краљичина плажа (Queen’s beach)

2. Могрен

3. Бечичи

4. Јаз

5. Плоче

6. Каменово

7. Трстено

GOLD
To Top