Новости

Патувањa

Најатрактивни туристички градови за претстојната 2019 година

Туристичката интернет страница „Lonely Planet“ објави топ листа на 10 најатрактивни градови за посета во претстојната 2019 година.

На прво место е Копенхаген, Данска, втор е Шенжен, Кина, а на трето место е Нови Сад – „српската Атина“, како што наведува порталот.

Следува целата листа:

1. Копенхаген, Данска

2. Шенжен, Кина

3. Нови Сад, Србија

4. Мајами, САД

5. Катманду, Непал

6. Мексико Сити

7. Дакар, Сенегал

8. Сиетл, САД

9. Задар, Хрватска

10. Мекнес, Мароко

GOLD
To Top