Новости

Патувањa

Пет начини да заштедите на летување

Кога сте на одмор многу е важно да имате контрола што купувате и дали навистина ви е потребно.

Ова се некои од начините како на одмор можете да заштедите:

Алтернативни правци во сообраќај 

Ако сакате да заштедите на патарина, патувајте по алтернативни патишта за да ги избегнете.

Избегнувајте скапи ресторани и кафулиња

Добро е познато дека на море цените во рестораните и кафулињата се прескапи. Барајте поевтини, но квалитетни опции.

Не изнајмувајте лежалки и чадори за сонце

На плажа отидете подготвени. Со себе земете лежалка и чадор за сонце.

Понесете храна и пијалоци со себе 

Не е лошо со себе да ги понесете најважните намирници, затоа што во дуќаните на море храната е поскапа.

Не купувајте на штандови

Ако ви се чини дека на штандови нема многу да потрошите, сепак малку по малку вашиот паричник ќе се испразни.

Извор: faktor.mk

GOLD
To Top