Новости

Патувањa

Топ 10 градови во кои стресот не постои

Дали некогаш сте се запрашале дали во светот постои место на кое може да работите и живеете без стрес? Ова истражување ви открива 10 градови кои се анти-стрес места за живот.

top-10-gradovi-vo-koi-stresot-ne-postoi-01.jpg

Истражувањето се темели на неколку фактори, како на пример густина на населението, зелени површини, гужви на улиците, сончеви часови, сигурност, загадување, финансии и невработеност, ментално и физичко здравје, рамноправност на половите…

Па, според резултатите, дојдено е до заклучок дека во следните 10 градови може да живеете без грам стрес:

1. Штутгарт

top-10-gradovi-vo-koi-stresot-ne-postoi-1.jpg

2. Луксембург

top-10-gradovi-vo-koi-stresot-ne-postoi-2.jpg

3. Хановер

top-10-gradovi-vo-koi-stresot-ne-postoi-3.jpg

4. Берн

top-10-gradovi-vo-koi-stresot-ne-postoi-4.jpg

5. Минхен

top-10-gradovi-vo-koi-stresot-ne-postoi-5.jpg

6. Бордо

top-10-gradovi-vo-koi-stresot-ne-postoi-6.jpg

7. Единбург

top-10-gradovi-vo-koi-stresot-ne-postoi-7.jpg

8. Сиднеј

top-10-gradovi-vo-koi-stresot-ne-postoi-8.jpg

9. Грац

top-10-gradovi-vo-koi-stresot-ne-postoi-9.jpg

10. Хамбург

top-10-gradovi-vo-koi-stresot-ne-postoi-10.jpg

Извор: www.crnobelo.com

GOLD
To Top