Новости

Патувањa

ФОТО: Убавините на Галичица, Љубаништа и Трпејца ќе ве остават без здив

Во крајниот југозападен дел од Република Македонија, помеѓу двете најголеми природни езера во државата – Охридското и Преспанското, на површина од 22.750 хектари се протега Националниот парк Галичица.

Од височините на Галичица можат да се видат прекрасните пејсажи на Трпејца, Охридското езеро како и Љубаништа.

Галичица не може да се раскаже како и многу други места и објекти во Охрид, но затоа чуството да се доживее нејзината убавина е неповторливо.

Нашиот редовен читател Дино Талески ни испрати прекрасни фотографии од убавините на Галичица како и од зајсидонце на Трпејца, Љубаништа и убав поглед на Охридското езеро.

Во прилог погледнете ги фотографиите на Дино Талески:

 

 

GOLD
To Top