Новости

Патувањa

Плажа за која не постои слика што верно може да ја прикаже нејзината убавина

Салиара или Мермерната плажа на Тасос е секако од најубавите благодарение на мермерните камчиња кои водата ги обликувала. Толку се бели што имате впечаток дека одите по песок.

Деталот кој е навистина фасцинантен е тоа што карпите на оваа плажа се секогаш ладни, па особено е пријатно кога температурата на воздухот ќе достигне максимум, пишува Nova.rs

За да стигнете до плажата, најдобро е да ги следите знаците за плажата Макриаммос, а потоа пред да стигнете до капијата на комплексот Макриаммос, поминувате право низ земјен пат. Плажата Салијара е оддалечена околу четири километри од тоа место и е вистинско доживување.

Неверојатната глетка на ова место, в еројатно не може да се постигне со ни една фотографија. Па така, не постои слика која верно може да ја прикаже нејзината убавина. Брегот е покриен со ситно, бел чакал, поточно со мермерни камења кои водата ги измазнувала и обликувала. Тие се толку бели што изгледа како да одите по снег.

Интересно е што карпите се секогаш ладни и што прошетката на плажа е секако пријатна за време на високите летни температури.

Она што е најдобро за оваа плажа е всушност бојата на водата. Бидејќи дното е бело, водата е малку сина, па се добива впечаток дека сте на егзотична, тропска плажа. Бојата на водата е навистина неверојатна. Доколку имате можност да го посетите во лето, не заборавајте ги очилата за сонце поради одразот на сонцето на белите камења.

Евротип
SNBROKER
To Top