Новости

Патувањa

Размислувате да се преселите? – Италија плаќа 28.000 евра ако одлучите да се преселите на југот на Калабрија!

Ова е причината зошто Италија во моментов е најпосакуваната дестинација за живеење.

Не можеме, а понекогаш да талкаме и да замислиме каков би бил животот кога Медитеранот би бил на наша врата. Иако мислите дека само неколку среќници го живеат тој живот, Италија сега е тука да ги претвори вашите соништа во реалност. Имено, пред некое време, оваа држава го воспостави т.н систем за плаќање за живеење во еден од нивните јужни региони.

Ако живеете како закупец, треба да се преселите, да барате станови каде киријата ќе ви одговара, идејата да бидете платени да живеете некаде звучи речиси невозможна. Сепак, градоначалникот на Алтомонте, Gianpietrо Coppolа, е подготвен да ви плати 28.000 евра за да се преселите во регионот Калабрија. Признајте – се чини дека е многу лесна заработка.

Одлуката е дел од новата програма чија цел е повторно населување и заживување на регионот. Статистиката покажува дека над 75% од местата во Калабрија имаат помалку од 5.000 жители. Со оглед на влијанието на „Ковид-19“ врз намалувањето на туризмот, можеме да ја разбереме потребата за нови жители.

Прочитајте повеќе на податоците кои ги накдовме во магазинот ELLE.RS

Евротип
SNBROKER
To Top