Новости

Психологија

Ако сте една од овие 5 типови на жени, не бидете изненадени што немате партнер

Ние разбираме што ни пречи кај мажите, а што не е, и дека ни во никој случај не би ги пуштиле близу нас. Но, дали некогаш сте се запрашале какви жени, мажите не сакаат покрај себе? Овие тип на жени мажите не можат да ги поднесат.

1. Трачара и вечно “мрчало”
Жените кои зборуваат негативно за другите и омаловажуваат се околу себе дефинитивно ќе одбие било кој човек. Сите ние понекогаш имаме “жолта минута”, но едно е кога тоа ќе го правите понекогаш, а сосема друго доколку тоа го правите 24 часа на ден! Мажите не разбираат зошто жените имаат постојана потреба да мрчат за се нешто. Тие се водат со едноставна логика – ако нешто ми пречи, ќе го променам, но ако не може, тогаш ќе се повлечат.

2. Вечно опседната со диета
Ако секоја втора реченица ви е во стилот: “Ух, и јас би сакала да јадам, но тоа има премногу калории”, наскоро ќе си замине од вас. Или додека пие пиво да му приговорите од типот: “Зошто пиеш пиво, нели знаеш дека дебелее”, експресно ќе побегне од вас! Мажите сакаат кога девојките се опуштени и знаат како да уживаат во животот. Ова не значи дека осум пати на ден помеѓу оброци јаде ќебапи, туку да се опуштите во малите задоволства.

3. Работохолик
Убаво е што си ја сакате вашата работа, но нема потреба на другите, особено на момчето, да му ја полните главата со рокови, колеги, шефот или бизнис презентации, тоа ќе биде јасно дека немате друга тема за која може да зборувате. Тој може да биде заинтересиран, на пример, што мислите за него, што би сакале да правите кога не сте на работа, вашите хобија, мисли … Ако сакате да имате момче, тогаш е време да не мислите само на работата, туку и да почнете да живеете малку.

4. Незадоволни роднини
Рака на срце, ретки се оние кои имаат совршени роднини со кои никогаш се немате испокарано. Сепак, тоа не е причина постојано да зборувате за нив и да ги плукате. Најдобро оваа тема да ја прескокнете.

5.Втора мајка
Некои жени сметаат дека знаат се, па така и се однесуваат како советник. Тие имаат чувство дека мора да слушнат сите проблеми на овој свет и, се разбира, да ги решат со брзина на светлоста. Затоа што кој би го знаел тоа подобро од нив! Тие се толку опседнати со момчето што постојано го малтретира со безброј прашања и ќе стори се за да му даде некоја “мудра” мисла. Факт е дека ниеден маж не сака да се излегува со својата мајка!

GOLD
To Top