Новости

Психологија

Навигација за успешно справување со стресот

Следниот пат кога ќе преживувате тежок и стресен период, обидете се да ги имате на ум овие седум моќни реченици, пишува RiseЕarth.

Ќе ми биде непријатно

Кога ќе дојдат тешките времиња, ќе излезете од вашата прјатна зона. Морате да бидете свесни дека тоа е само првремено и дека ќе ви биде добро кога ќе помине стресниот период. Вдишете длабоко и победете го тој период.

Посилен/на сум од ова

Очајот може да ве поплави. Само обидете се да се сетите дека сте многу силна личност и дека можете се. да преживеете

Пет години од денес?

Размислете дали таа одредена ситуација ќе се влијае на пример и за пет години. Дали е толку важна и критична? Ова ќе ви помгне да сфатите дека проблемот е моментален и ќе пројде.

Неуспехот ве учи

Не паѓајте во депресија ако сте доживеале неуспех. Продолжете понатака и продолжете да вежбате. Верувајте во себе и ќе дојдете до победата.

Најдобро што можете

Направете се најдобро што можете, дајте се од себе и тоа ќе биде доволно. Барем ќе знаете дека не сте се откажале и не сте потфрлиле.

Слушајте го внатрешниот глас

Вашиот морал е многу важен. Борете се за она во што верувате дека е правилно и чувајте се од погрешното.

Само вие можете да се усреќите себе си

Ова е најважната мантра од сите, единствено вие самите можете да се усреќите. Ви сте единствената причина за тагата и среќата кои ги чувствувате.

GOLD
To Top