Новости

Психологија

Науката докажа: Oдењето на работа пред 10 часот е тортура

Научникот Пол Кели вели дека одењето на работа пред 10 часот е модерна тортура. Објаснува дека секој има свој телесен „часовник“ кој е програмиран, и не може да се промени. Ако настојуваме да се будиме порано од нашиот мозок, тогаш се бориме со тој наш „часовник“.

Тоа според Кели има одложен ефект на нашето здравје. Будење пред 10 часот води кон телесен и емотивен стрес. Научникот советува да се будиме природно, а не со аларм, и така ќе бидеме посреќни.

СН Брокер
To Top