Новости

Психологија

Невербална комуникација

Невербалната комуникација ја има насекаде околку нас. Независно од тоа дали станува збор за гестови, мимики, или пак со самото однесување даваме знаци на околината. Каков впечаток оставаме со нашето однесување, и за каква личност нî сметаат. Во проделжение следат некои невербални однесувања и како тие се интерпретираат.

1.Цврсто, брзо одење= самодоверба

2. Седење со скрстени нозе, со бавно клоцање на ногата= досада

3. Стоење со рацете на колковите =  агресија, подготвеност

4. Седење со раширени нозе = релаксиран

5. Раце скрстени на гради = одбранбеност

6. Одење со раце во џебови, рамена спуштени = одбивање

7. Раце на образи = мислење

8. Допирање и кратко чешање на носот = одбивање, двоумење, лажење

9. Триење на окото =  двоумење, неверување

10. Раце позади грб = лутина, фустрација, нервоза

GOLD
To Top