Новости

Психологија

Објавувате постојано селфи фотографии? Тогаш го имате овој проблем…

Премногу селфи фотографии и објавување на фотографии од своето тело не само што упатува на несигурност, туку според мисењето на психолозите има и дијагноза.

Психолозите тврдат дека она што го споделувате на социјалните мрежи многу зборува за вас. Така и е дојдено до заклучок дека постојат шест знаци за недостаток на самодоверба…

На прво место е потребата да ја споделите својата локација. Па така, луѓето често пропуштаат да уживаат на местата на кои се отидени, затоа што се премногу зафаѕтени и опседнати со тоа како ќе се претстават на Фејсбук.

Втори се фотографиите иод теретана. Нема да ви донесат подобри резултати при вежбање, напротив ќе ви отежнат да се посветите максимално на вежбите.

Фотографирање на своето јадење е во низата на знаците кои покажуваат дека имате недостаток на самодоверба. Храната нема да биде помалку вкусна ако не се види на Фејсбук или Инстаграм.

Исто така, и ако објавувате што се сте си купиле. По мислењето на психолозите ова укажува на сериозен недостаток на вашата самодоверба. Вашите пари, облека, уживајте во нив, никој не го интересираат вашите нови брендирани фармерки. Фотографиите на авотмобили на кои марката е во прв план подобро е и да не се коментираат.

GOLD
To Top