Новости

Психологија

Шест работи кои на Фејсбук ги објавуваат луѓето со ниска самодоверба

Експертите велат дека она што имате потреба да го споделите на Фексбук, многу зборува за вашиот психолошки профил. Вашите објави претставуваат ваша проекција или како би сакале луѓето да ве гледаат.

Овие 6 типови однесување често значат и недостиг на самодоверба.

1. Имате потреба да ја делите својата локација. Запрашајте се, што всушност сакате на другите да им докажете?

Плус, луѓето често пропуштаат вистински да уживаат во местата кои ги посетуваат затоа што се презафатени и оптоварени како тоа ќе го претстават на Фејсбук. Притоа, можеби некогаш не е баш добра идеја да ја оддадете јавно вашата локација.

2. Слика од фитнес сала

Тоа што сте ставиле слика оттаму, нема да ви донесе подобри резултати при вежбањето.

3. Сликате и го објавувате своето тело.

Зошто мислите дека било кој го интересира што јадете и што сакате да постигнете со тоа? Подобро опуштете се и уживајте во храната, таа нема да биде помалку вкусна ако не ја види цел Фејсбук.

4. Објавувате се ново што се купиле?

Тоа по мислење на стручњаците укажува на сериозен недостиг на самодоверба! Сите одат во шопинг и купуваат се и сешто и што со тоа?

5. Фотографии на автомобили на кои во преден план е брендот…

6. Многу селфија и сликање и објавување на своето тело.

Стручњаците од Универзитетот Арканзас утврдиле дека луѓето кои секогаш објавуваат селфи се длабоко несигурно во себе. Објавувањето на своето тело упатува на недостаток на самодоверба бидејќи на тој начин се рекламира личноста на Фејсбук за да и порасне егото…

Од таа причина, секогаш им е потребна потврда и прифаќање од другите луѓе.

GOLD
To Top