Новости

Психологија

Бидете ,,Ин” и одбијте им на глупоста!

Деновиве се повеќе е тренд да си индиферентен или веројатно сите се соочуваат со лошто во светотв. Кога велиме ,,лошoто”, не мислиме само на актуелната ситуација, туку и на енергетскиот вампиризам.

Па ако веќе не можете да ги избегнете токсичните луѓе, бирајте вортекс. Бирајте позитивна мисла додека тие обично намерно ,,напаѓаат”.

Да си индиферентен е како некој нов ,,Ин”, некој тренд кој го создаваат луѓето, без да сакаaт, без да се трудат или едноставно умеат да се затворат без едвај нешто да ги погоди.

Како да го создадете тој замислен ѕид кој ќе ве заштити, ако вие не умеете да бидете индиферентни?

Едноставно дефукусирајте се. Па ако некој буквално ,,ве труе” со такви емоции, упадливи реченици или навреди, а можеби и латентни притисоци, одберете да мислите на најубавоото нешто што ви се случило. Трудете се и разберете дека умот ќе навикне на ваквото однесување доколку доволно вежбате. Или променете ја темата ако успеете. Но, важно е да сте ИН, а новото ИН деновиве е да знаеш како да се справиш со негативните вибрации, па така, би рекле:,,Одбиј им на глупоста!”

GOLD
To Top