Новости

Психологија

Времето кое го поминуваме со миленичиња може да биде драгоцено, вели Фројд

Времето што го поминуваме со миленичиња дефинитивно ни помага да се чувствуваме добро, бидејќи тоа е како еден вид психотерапија, вели Фројд.

Оние кои имаат милениче знаат каква наклонетост можат да добијат од нив. Германскиот психотерапевт особено ги идентификуваше мачките како извор на благосостојба и среќа.

Јапонската популација, исто така, ја има истата идеја: во Земјата на изгрејсонцето, мачката е ценето животно, симбол на среќата и главно животно за миленичиња.

Во Азија, има дури и места каде мачките слободно шетаат и им дозволуваат на луѓето да ги галат.

Присуството на мачки им помага на луѓето да имаат емоционална врска со другите живи суштества и го намалува нивото на стрес.

Ако сакате мачки, тогаш нема да ви биде тешко да разберете зошто мачките се соодветни за психотерапија.

Мачките се независни суштества на кои не им сте потребни, а токму тоа ќе ви помогне да воспоставите врска полна со љубов и верност со нив, без меѓусебна зависност.

Мачките се многу вешти животни што можат да се држат подалеку од нивните сопственици.

Тие се територијални суштества кои сакаат да ја бранат својата територија дури и од оние што ги хранат.

Иако поради ова може да се сметаат за самостојни и студени животни, мачките се токму спротивното.

Сакаат да ги гушкаат и да си играат со нив, но ако претерате, тие едноставно ќе покажат рамнодушност или ќе си заминат.

Друга карактеристика што ги прави совршени миленичиња за терапија е нивната природна смиреност.

Мачките сакаат да се одморат и да уживаат во мир.

Ако сте личност која често е под стрес, живеењето со мачка ќе ви помогне да го вратите внатрешниот мир.

Мачките се мирни и мудри животни, способни да го збогатат вашиот живот и да ви покажат како радоста може да се најде во малите нешта.

Како и сите животни, тие имаат многу развиена интуиција и ова им овозможува да се префрлат од независноста во наклонетост токму кога ви треба.

Да се ​​има милениче е голема обврска и мора да внимавате да не ја занемарите мачката затоа што таа сигурно не го заслужува тоа.

Ако ја занемарите, таа ќе ви ја покаже истата рамнодушност во моментот кога ви треба.

Од друга страна, ако успеете да воспоставите искрена врска, вашата мачка ќе биде љубезна и верна кон вас.

Евротип
Евротип
To Top