Новости

Психологија

Идејата е да се умре млад што подоцна – Откачени совети од оние што се ближат до залезот на животот!

Годините се само бројка, а овие реченици и совети, ќе ве натераат да размислите околу цела таа приказна за стареењето.

– Не грижи се ако старееш. Грижи се ако се чувствуваш старо!


– Само што ќе си речеш: ,,Премногу сум стар/а за да го направам тоа”… Направи го!


– Подобро е да си апсолутно смешен, отколку апсолутно досаден!


– Не чекајте го совршениот маж, нема да дојде! Никогаш!


– Идејата е да се умре млад! Што подоцна, тоа подобро!


– ,,Некои луѓе се стари на 18. Некои пак се млади на 90. Времето е концепт кој го креираат луѓето” – Yoko Ono.


– Никогаш не си премногу стар за да бидеш млад! – Снежана. Дизни.


– Не знам како да се однесувам со моите години. Никогаш не сум имала толку години претходно!


– Што повеќе старееш, толку повеќе сфаќаш дека е ок да живееш живот кој другите не го разбираат.

GOLD
To Top