Новости

Психологија

Кој хороскопски знак најповеќе доаѓа до ситуацијата „РАЗВОД“!

Сите бракови започнуваат со најдобри намери, сепак, честопати се случува брачниот живот да ги разочара партнерите и да испадне едека бракот не е токму она што партнерите го замислувале. Постој еден знак на Зодијакот кој најчесто ги доживува тие разочарувања и постојано доаѓа до ситуација каде се случува распад на брачната заедница.

Судејќи според хороскопот, мажите родени во знакот на Водолија се најмногу склони кон развод.

Причината не лежи во неверување во институцијата брак, туку во нивната желба за слобода и независност.

Имено, пријателството и љубовта се еднакво важни за Водолијата. Понекогаш тие знаат да го идеализираат партнерот, но претежно се рационални. Тие вложуваат многу во врската и постојано ја збогатуваат со новитети. Водолиите не се сентиментални или измамници во врската. Тие претпочитаат пријателство до трајни и обврзувачки цели.

Но, ним честопати им е тешко да одлучат за брак. Припадниците на овој знак, не се премногу страствени и не сакаат да се предаваат до крај. Тие очекуваат партнерот да ги задоволи и да размислува исто како што тие размислуваат, па токму тоа е нивната кочница или можеби како шт ние знаеме народски да сикажеме нивната „рачка“ за караница.

Не очекувајте мирна и мазна врска со Водолија. На почетокот ќе ве обземат со внимание, но штом ќе помине возбудата, ќе ве остават без многу драма, освен ако не сте доволно паметни да ја претворите љубовта во пријателство.

Толерантноста кон брачниот партнер е нешто што ја поседуваат водолиите, но ако им пречи најважното – слободата, Водолијата ќе одлучи да се разведе без многу размислување.

Евротип
SNBROKER
To Top