Новости

Психологија

Марк Твен и неговите совети кои би ви го промениле животот!

Марк Твен е секогаш одличен извор на интересни сознанија, мудри совети и цитати. Прочитајте само неколку кои веруваме дека ќе ви помогнат кон патот до успехот и вистинскста среќа.

*Радувајте се и забавувајте се! Хуморот е најголемиот благослов на човештвото.

* Човек не може да се чувствува пријатно во својата кожа доколку има лошо мислење за себе.

*Вашите ограничувања доаѓаат само од вашата глава! Годините се прашање на умот над материјата. Ако не ви пречат, не е важно.

*Ослободете се од гневот! Гневот е отров што може да предизвика поголема штета на садот во кој се чува отколку било што ќе се истури врз него.

* Најдобар начин да се расположите е да се обидете да расположите некој друг.

*Ослободете се од титулата! Не одете наоколу и не кажувајте дека светот ви должи нешто. Светот не ви должи ништо. Тој беше првиот овде, не вие!

*Правете што сакате! За дваесет години од сега, ќе бидете повеќе разочарани од работите што не сте ги направиле отколку од оние што сте ги направиле. Затоа, фрлете го сидрото и пловете надвор од безбедното пристаниште. Истражувајте! Сонувајте! Откривајте!

*Ако тргнете по друг пат, подгответе се за реакции! Човек со нова идеја е ,,лудак” кој го избегнуваат се додека идејата не му успее.

*За успех во живот потребни се две работи: игнорирање и самопочитување.

Евротип
Евротип
To Top