Новости

Психологија

Мудри мисли и цитати од познатите личности низ историјата кои ќе ве натераат да размислите околу вашиот живот

-Храброст е да станеш и да зборуваш, но храброст е исто така да седнеш и да слушаш! – Винстон Черчил

– Ништо не е вечно на овој свет, па ниту нашите проблеми и невољи кои ни се случуваат.

– Ако слушнеш нешто во тебе што ти вели: „Не можеш да црташ“, тогаш цртај и тој глас ќе биде исчезне – Ван Гог.

– Секогаш држете го лицето кон сонцето, инаку како би паднале сенките зад вас? – Волт Витман.

– Сите деца се уметници. Проблемот е како да останат уметници кога тие ќе пораснат. – Пабло Пикасо.

– Образованието не е само учење на факти, тоа е вежба на умот за да мисли. – Алберт Ајнштајн.

– Дента кога си се родил и дента кога ќе откриеш зошто си се родил се двата најважни денови во твојот живот – Марк Твен.

Евротип
SNBROKER
To Top