Новости

Психологија

Направете го овој тест и откријте што крие вашата потсвест за вашата личност

Можете да ги измамите другите, но не и себеси – одговорете искрено на овие прашања и откријте што се крие под вашата маска. Овој интересен фројдовски тест за личност, докажува дека моќта на умот е навистина неверојатна – многу луѓе успеваат да се убедат себеси и другите во нешто што навистина не е точно.

Земете парче хартија и пенкало и запишете што прво ви паѓа на ум. Важно е да не зјапате во резултатите и да давате искрени одговори.

Прашања:

1. Гледате во море. Вашето прво чувство? Можете да ги затворите очите.

2. Шетате низ шума и гледате под вашите нозе. Како се чувствувате? Времето на одговор не е повеќе од 30 секунди.

3. Гледате во лет на галеби. Како се чувствувате?

4. Гледате во стадо коњи – Напишете што чувствувате веднаш, не размислувајте долго.

5. Во пустина гледате ѕид со мал отвор, зад кој се наоѓа оаза. Во овој случај се потребни дела, не размислувајте – пишувајте што ќе правите.

6. Повторно пустината. Уморни сте од долгото патување. Гледате сад со вода. Што правите?

7. Изгубени сте во шумата. Се стемнува. Гледате куќа со осветлени прозорци. Што ќе правите?

8. Во магла сте. Како се однесувате, како се чувствувате?

Одговори:

Секое прашање се однесуваше на одреден сегмент од вашиот живот. Вашиот одговор (дејствието што го направивте или чувството што првпат се појави како асоцијација) е решение за тоа какви сте кога станува збор за важни животни полиња:

1. Вашиот однос кон животот, емоциите, чувствата;

2. Како се чувствувате во вашето семејство;

3. Вашиот однос кон жените;

4. Вашиот однос кон мажите;

5. Вашата основна животна стратегија, цел, како ги решавате вашите проблеми;

6. Вашиот сексуален живот, изборот на партнер;

7. Вашата подготвеност за брак;

8. Вашиот однос кон смртта.

Се разбира, не мора да се согласувате со резултатите. Но запомнете само едно – можете да се лажете себеси и другите колку сакате, но тоа никогаш не можете да го направите со вашата потсвест!

ИЗВОР: prva.rs

Евротип
SNBROKER
To Top