Новости

Психологија

Најпрво поставете си ги кон вас овие прашања, потоа обвинувајте ги другите!

* Што е она што не го сакам кај мене?

*Зошто сум гневен?

* Зошто имам потреба да коментирам за другите?

*Како се гледам јас во светот?

* Како ме доживуваат другите?

* Имам ли пријатели?

* Имам ли вистински пријатели?

* Добар или лош?

* Наивен или мудар?

* Целта ги оправдува ли средствата во мојот живот и газам ли над лешови? А го сакам ли тоа претенциозно?

* А имам ли цел?

* Одам ли кон успехот или само се жалам на неуспех и им љубоморам на другите?

* Кои се најголемите грешки во мојот живот? Што сум научил од нив?

* Ме мразат ли? Или ме сакаат?

* Зошто јас ги мразам?

* Она што не го поднесувам кај таа личност е делот што всушност ми пречи кај мене. Тие се е мое огледало! Што е тоа што ме вознемирува кај мене и што треба да променам?

* Критикувам или самокритикувам?

* Треба ли сите да можат, умеат или не како мене?

* Треба ли сите да ме сакаат?

* Треба ли сите да мислат како мене?

На крај, вие избирате со последното прашање: Кој сум јас и што сакам да бидам?

Евротип
Евротип
To Top