Новости

Психологија

Нивното и нашето детство – Фотографии кои ќе ве расплачат

Ех тоа наше детство за кое се би дале само да се вратиме пет минути во тие луди денови. Во таа ,,откачена” игра, приказна што за жал нашите деца не ја гледаат, не можат, не смеат и кој знае дали ќе имаат шанса да ја видат.

Детството има посебен дел од животот. Пиедестално место од каде се оформува личноста. Во ред, знаеме дека е пандемија и дека некои работи за жал, мора да им бидат скратени. Но, внимавајте што ќе се случува после ова.

Оставете ги децата да бидат деца! Престанете да бидете мамички и татковци! Оставете ја политиката на она место каде треба, не им дозволувајте побрзо да пораснат. Дозволете им да играат со играчки. И не! Не зборуваме за смарт телефони, комјутери, таблети. Не им кажувајте како да ја ,,фотошопираат” реалноста, туку раскажете им за убавата нејзина страна која нема да ја видат низ окото на ,,фотоапаратот”.

Фотографиите раскажуваат цела една приказна и зборуваат за времето кое навистина се променило без или едвај да го заприметиме.

 

GOLD
To Top