Новости

Психологија

Откриена е тајната за долгото траење на бракот – Брачен советник одговори кој е клучот за успешен брак

После 40 години работа, Micheile Weiner – Davis – која веќе има изградено кариера на брачен советник веќе 40 години, конечно заклучи кое е најчестото прашање кое ги мачи брачните партнери.

Гледајќи ги желбите за разводи, несогласувањата помеѓу партнерите и револтот кои го искажуваат едни кон други, Michele заклучила дека одговорот за успешен и долг брак лежи во она што се нарекува „давање“.

Но, дали нам ни е јасно што би значело тоа несебично „давање“, а не само она познатото „земање“ на се она што ние го посакуваме?

Иако сте сигурни дека му овозможувате на парнерот онолку колку што се неговите барања, всушност тоа се вашите одговори и исполнувања на оние барања кои само вие ги замислувате. Или со други зборови, најтешкиот дел на индивидуата е да се стави во туѓа кожа.

Размислете околу ова и анализирајте го партнерот и неговите посакувања, па можеби ќе ви успее тактиката. Тактика, добрина или попуштање? Не би рекле ништо од ова, тоа е само несебична љубов на која треба да поработите доколку сакате да го задржите бракот и истиот долго да трае.

GOLD
To Top