Новости

Психологија

Позитивни мисли за убав почеток на новата 2022

– Имајте позитивен став и одново повторувајте си дека ќе се задржите на оптимизмот, макар и да е најлошо!

– Грижете се за себе! Телото е вашиот храм!

– Чувајте го вашето срце како дел од тој храм!

– Ако имате проблем кој не можете да го решите, повторете си дека ќе му го оставите во рацете на Бога во вас! Повторете си и верувајте дека тој ќе го реши.

– Никогаш не заборавајте да верувате, да се надевате, да љубите!

– Помагајте! Заборавете на себичноста, зависта, лутината и одмаздата.

– Оваа година измислете некој нов човек.

– Пробајте да дишите длабоко и да броите до 5 и да сфатите дека расправијата никогаш не е решение, само може да ја разниша конкретната перспектива.

– Негувајте се, негувајте ги пријателствата, уживајте во малите нешта, но претендирајте кон големи!

– Можеби не можете да го промените светов, но вие можете да се промените во него!

– Престанете да се жалите за тоа колку ви е тежок денот, судбината, животот. Делувајте.

Евротип
SNBROKER
To Top