Новости

Психологија

Психолошки тест – Kолку се потпирате на вашата интуиција?

Често имаме да кажеме навика дека имаме интуиција за нештата кои ни се случуваат, но дали е навистина така? Дали навистина се потпираме на неа? Направете го овој психолошки тест и дознајте колку се потпирате на вашата интуиција која би можеле да ја окарактеризираме како претчуство.

Подолу ви претставуваме тест за интуитивна интелигенција. Решете го и дознајте колку се потпирате на вашата интуиција!

Ова е список на ситуации каде што мора да одговарате често понекогаш или никогаш. Секој пат кога ќе одговорите често додавајте 3 поени. 2 поени за понекогаш и 1 поен за никогаш.

Ова се ситуациите:

1. Ги следам моите претскажувања без разлика на нивната логика.

2. Пријателите и семејството ми се обраќаат за добар совет и емоционална поддршка.

3. Моето умно око ми покажува интуитивни слики.

4. Мојата интуиција зборува преку звуци, фрази или тивки зборови.

5. Изгледа дека мојата креативност доаѓа од „друго место“.

6. Автоматски завршувам со одговарање на прашањата кои ми беа на ум по будењето од сонот.

7. Мојата интуиција ми помогна да избегнам опасни или застрашувачки ситуации.

8. Добивам блесок на среќа или оптимизам пред да се случи нешто позитивно.

9. Добивам навестување на грижа или претчувство пред да се случи нешто негативно.

10. Знам кога некој близок се соочува со проблеми пред да ми каже или чуе за тоа.

11. Луѓето ја доведуваат во прашање мојата способност да донесувам дефинитивни одлуки дури и кога немам целосни информации.

12. Можам да ја почувствувам енергијата во просторијата кога првпат ќе влезам во неа.

13. Имам беспрекорен „детектор за лаги“ во себе.

14. Добивам одговори на прашања за мојот живот за време на молитва, медитација или додека размислувам во тишина.

15. Добивам необјаснети блесоци на увид.

16. Им верувам на моите претчувство и интуиција кога донесувам одлуки.

17. Можам да ја почувствувам физичката болка и/или емоциите на другите луѓе.

Колку поени освоивте? Еве груба проценка на вашиот интуитивен коефициент на интелигенција:

17 поени: Почетник сте во користењето на интуицијата. Можеби никогаш не сте го користеле во горенаведените ситуации, но никогаш не е доцна за почеток.

18 до 28 поени: Вашата интуиција се развива. Вашата доверба во вашата интуиција полека се гради бидејќи веќе сте виделе дека таа ве води одвреме-навреме во животот. Сега може да се вклучува и исклучува, но можете и дополнително да ја зајакнете.

29 до 39 поени: Не бегајте да ја признаете вашата интуитивна страна. Тоа може да ви помогне да изградите односи со други луѓе и/или успешно да ги постигнете животните или деловните цели. Бидете внимателни кон интуитивните пораки.

40 до 51 поен: Познавате луѓе кои се воодушевени од вашите интуитивни способности бидејќи тоа не е ништо помалку од подарок. Веројатно го користите доста често додека се движите низ животот. Можеби имате некои претпоставки за вашата животна мисија или цел. Тоа би можело да има врска со подобрување и исцелување на човештвото.

Евротип
SNBROKER
To Top