Новости

Психологија

Решете го овој тест и за 5 секунди откријте дали и колку сте изложени под стрес

Јапонскиот психијатар Акиоши Китаока верува дека со помош на тест за оптичка илузија е можно да се открие дали сте изложени на голем или поднослив стрес.

Гледајте ја сликата 5 секунди и подолу погледнете штоа тоа кажува за нивото на стрес што моментално го чувствувате.

Резултати:

– Ако облиците на сликата брзо се движат, нивото на стрес ви е многу високо.

– Ако облиците на сликата се движат бавно, нивото на стрес е подносливо.

– Ако облиците на сликата речиси целосно престанат да се движат, нивото на стрес ви е минимално.

Евротип
SNBROKER
To Top