Новости

Психологија

Станете среќни со она што сте, во спротивно никогаш нема да бидете среќни со она што го имате!

Денес како да е некој тренд да кажуваме колку рапидно се движиме низ животот, колку само брзаме и сакаме да ги постигниме обврските и никако да го усвоиме она што на крај на сите ни е цел: среќата.

А што е среќата? Како треба да ја „постигнеме“?

Можеби не треба да ја постигнеме туку да ја чувствуваме секој ден, заблагодарувајќи му на нашето срце што денес, во овој презент и момент постои. Апро по, би требало да го цениме мигот, а не да трчаме и грабаме нешто и некој што делумно и не сме. Во таа брзина, забораваме да си благодариме на оној „јас“ кој сме го постигнале. Да сфатиме дека сме среќни со она што сме, затоа што во спротивно никогаш нема да сме среќни со она што го имаме.

Со други зборови, би рекле конечно да ги отвориме ширум очите и да погледнеме што се случува околу нас и кој е епицентарот на она што другите го перцепираат, но најпрво да се прецепираме сами и конечно да си благодариме на она што до сега сме го постигнале. Во спротивно, ја губиме реалноста за работите што се случуваат во нашиот мини универзум.

тоа, забавете го темпото колку и да е тоа во тренд. Погледнете се во огледало и дајте му почит на она што го гледате во него.

Евротип
SNBROKER
To Top