Новости

Психологија

Тајни на потсвеста: Што значи кога во сон чувствувате глад, болка, Љубомора или страв во сон?

Во толкувањето на соништата, секој детал е многу важен., па според тоа психологот Иан Валас, најважно е како се чувствувате додека сонувате. Тој верува дека постојат одредени обрасци на соништа кои се повторуваат кај сите луѓе, како и дека секој сон дава одговор на прашањето кој сте, што ви треба и во што верувате.

Болка

Во сон, тоа може да биде одраз на вистинска, скриена физичка болка, но често се појавува како предупредувачки сигнал дека сте биле премногу строги кон себе во ситуација која била надвор од ваша контрола.

Копнеж

Ако во сон чувствувате копнеж за некоја личност, повторно ќе најдете радост и задоволство со сегашниот партнер, а ако сте сами, тоа наскоро би можело да заврши.

Фрустрација

Ако сте фрустрирани, имате проблеми додека се соочувате со некои реални животни ситуации. Сонот, исто така, може да биде одраз на грижата дека вашиот живот не оди во насока во која би сакале. Ако се чувствувате изнервирани, вашите ривали на професионален план, работат против вас. Ако сонувате дека сте во лавиринт, треба да го пронајдете коренот на проблемот.

Глад

Гладот ​​во сон може да биде одраз на вистинското чувство на глад, но и знак дека се чувствувате празно и дека некои аспекти од вашиот живот се неисполнети. Можеби сте гладни за љубов, почит, моќ, секс, богатство или слава или копнеете конечно да постигнете нешто кое одамна го посакувате.

Љубов

Сонувањето дека сте заљубени е одраз на силни емоции кон партнерот кои се пренесени од будниот живот и среќата и задоволството од она што го имате. Од друга страна, сонот може да укаже и на тоа дека во реалниот живот ви недостига љубов, па преку чувствата во сонот ја задоволувате потребата да припаѓате на некого.

Сонот може да биде и предупредување дека некои ваши тајни желби и забранети задоволства може да ве доведат во сериозни неволји и дека би можеле да се најдете во центарот на скандал. Ако сонувате дека некој друг е на седмото небо – тоа значи дека другите ќе се обидат да ве убедат да го прекршите сопствениот морален кодекс и да го пробате забранетото овошје.

Љубомора

Ако чувствувате љубомора додека сонувате, тоа значи дека сте загрижени во будниот свет. Можно е да се чувствувате загрозени на деловен или приватен план, поради што постојано сте на „штрек“ и стравувате дека некој ќе испадне подобар од вас. Немате доволно самодоверба и никогаш не сте целосно задоволни од она што сте го покажале.

Ако некој друг бил љубоморен во сонот, не грижете се, нема да имате проблеми, туку тој што е љубоморен. Да сонувате дека некој е љубоморен на вас е предупредување да се чувате од завидливи луѓе. Може да се случи некој да каже невистини за вас затоа што не сте се согласиле да го направите тоа што го побарале од вас. Размислете за своите постапки, бидете мирни и се ќе се решат.

Опасност

Ако сонувате дека вие или некој друг сте во неволја – тоа е знак дека сте загрижени или несреќни во реалноста без причина, бидејќи сè ќе испадне подобро отколку што сте очекувале. Пораката на сонот е – расположете се!

Страв

Сонувате страв од некои луѓе, животни, закани или чудовишта. Обично тоа е ноќна мора која ќе ве разбуди. Се плашите од нешто во вашиот живот. Личности, суштества или ситуации кои се поврзани со него, во сон може да укажат за што всушност се работи.

Имено, иако на прв поглед изгледате како да се плашите од волкот, на пример, тоа има симболично значење.

Размислете за деталите што можете да ги поврзете со личноста, ситуацијата или од што се плашите, размислете за каков страв се работи и истражете кој или каков е во реалноста.

Неопределен страв во сон може да има и позитивна конотација во реалноста, односно веројатно ќе бидете успешни во се што ќе прифатите. Ако некого исплашите во сон, нема да ви падне садовербата, а луѓето ќе се плашат од вас поради вашите постапки.

Завист и љубомора

Иако можеби не сте свесни за нив во вашиот буден живот, емоциите како завист, љубомора, злоба и одмаздољубивост најчесто се одраз на вистински, потиснати чувства кон некој што сте го пренеле во светот на соништата.

Љубомората наизменично ја претставува вашата ранливост и страв од интимност. Работете на тоа да се сакате себеси и да ги признаете своите вредности. Ако сонувате дека другите ви завидуваат, тоа е знак дека имате високо мислење за себе, барате почит и сакате да ја добиете.

Евротип
SNBROKER
To Top