Новости

Психологија

Телото ни е парализирано кога сонуваме! Љубовта и чоколадата се ,,исти”! – Чудни психолошки факти за кои не сме свесни

*Истата реакција на телото и мозокот како кога би имале блиска средба со смртта, се случува во моментот кога го губиме телефонот.

*Пласибо ефект постои и тоа се докажува во примерот со способноста на човекот да го излаже умот дека доволно спиел.

*Љубовта и чоколадото се слични. Па така овој сладок десерт ја ослободува истата хемикалија во телото како кога некој го љубиме.

*Потсвесниот ум знае и ги гледа работите, многу пред вие да сте свесни за нив.

*Кога се уморни, луѓето се поискрени и и најкреативни.

*Не мора да значи дека треба да имаме малку најдобри пријатели. Максималниот капацитет на луѓе со кои може да бидеме блиски е 150.

*Кога плачете од радост, првата солза потекува од десното око.
Кога плачете поради болка и тага, првата солза ви потекува од левото око.

*Вашето физичко тело е парализирано во моментот кoгa сонувате.

*Многу проценти, па дури 80% од сите разговори кои ги водите, се однесуваат нa некакво жалење за нешто.

*Сеќавањето на некој момент од минатото, всушност не е за него, туку вие се сеќавате на последниот пат кога сте се сетиле на тоа, а не на вистинското случување.

*Депресијата е резултат на размислување повеќе од потребно, притоа создавајќи проблеми кои никогаш не ни постоеле.

Евротип
SNBROKER
To Top