Новости

Психологија

Тибетски тест за личност! Решете го и откријте ја вашата вистинска природа

За време на тестот, мора да го исклучите свесниот ум, да се опуштите и да започнете со првиот одговор што ќе ви падне на ум.

Се верува дека овој тест, наречен „Тибетски тест на личноста“, го составил Далај Лама. За да го завршите правилно, треба да размислувате апстрактно.

Земете тетратка и пенкало и подгответе се да научите многу за себе!

Ајде да почнеме!

Прашање број 1:

Замислете пет животни пред вас!

– Крава

– Oвцa

– Тигар

– Kоњ

– Свиња

Ставете ги животните во каков било редослед за да се чувствуваат среќни. Запомнете, не размислувајте премногу, само напишете ги имињата на животните по редослед што ви се допаѓа.

Прашање број 2

Потоа опишете ја секоја од понудените именки на оваа листа. Користете само една придавка по именката.

– Кучето е …

– Мачката е …

– Стаорецот е …

– Кафето е …

– Морето е …

Прашање број 3:

Размислете за 5-те најважни луѓе во вашиот живот. За секоја од нив изберете боја од следнава листа:

– Жолта

– Портокалова

– Црвена

– Бела

– Зелена

Можете да изберете само една боја по лице. Запомнете, не избирајте мудро – изберете интуитивно.

Значи, што значи сето ова?

Толкување

Прашање 1

Начинот на кој ги избирате животните и ги распоредувате ги покажува вашите приоритети во животот.

Крава: Вашата кариера

Тигар: Вашата самодоверба

Овци: Љубов

Коњ: Семејство

Свиња: Пари

Прашање 2

Придавката што ја избирате да ја опишете секоја именка се однесува на вашиот потсвесен поглед за тоа што претставува таа именка.

Куче: Вашата личност

Мачка: Личноста на вашиот партнер

Стаорец: Личноста на вашите непријатели

Кафе: Погледи за сексот

Море: Вашиот живот како целина

Прашање 3

Бојата игра голема улога во обликувањето на вашиот потсвесен поглед за луѓето кои се важни за вас.

Жолта: Некој кој имал големо влијание врз вашиот живот.

Портокалова: Некој што го сметате за вистински пријател.

Црвена: Некој што го сакате со целото свое срце.

Бела: Твојата сродна душа.

Зелена: Некој кој никогаш нема да го заборавите.

Евротип
SNBROKER
To Top