Новости

Психологија

Фенг Шуи советува – Какви слики треба да имате во домот за да привлечете позитивна енергија, благосостојба и пари

Сликите се нарекуваат „брз фенг шуи“ (или „брза рамнотежа“). Со помош на слики најлесно е да се нормализира енергијата во куќата, да се балансира за да не застане никаде, да не стагнира.

Домот е другото човечко тело и се во него треба да биде хармонично уредено. Сликите што ќе ги изберете за вашиот дом можат многу да влијаат на тоа каква енергија ќе преовладува. Треба да бидете особено внимателни при изборот на слики за спална и кујна. На места каде што спиеме и јадеме, сè треба да биде исполнето со позитивна енергија. Специјалист за фенг шуи зборува за основните правила што треба да ги знаете за сликите во куќата да бидат корисни и да не се штетни за животот и благосостојбата.

Не ја ,,делете” целата слика

Сега е многу модерно да се сподели цртеж – да се направи, на пример, триптих. Во никој случај не треба да го правите тоа. Триптих е прифатлив ако се работи за три целосни слики обединети со една тема. Раскинувањето на една слика на парчиња е крајно непожелно. На пример, една гранка од цветови од цреша е позитивна и добра слика, но ако се пресече на три дела, хармонијата се губи.

Што не треба да биде над креветот?

Во сонот сте апсолутно опуштени, а сите слики и симболи продираат во вас, носејќи или корист или штета. Во никој случај не треба да закачувате слики од вода над главата на креветот, бидејќи така ќе ги „измиете“ сите ваши љубовни врски. Освен тоа, водата е предавство. Исто така, неопходно е да се осигура дека нема поврзани линии за позадина во областа над главата на креветот. Ако сте поставиле слика од цвет над главата на креветот, тогаш во преден план треба да има два цветови. Ако на сликата има три цвеќиња со иста големина, тоа ќе ја создаде сликата на „трета, излишна личност“ – некој што може да се меша во вашата врска.

Не ставаје слики од мртви луѓе дома

Ако некое лице заминало во друг свет, не е неопходно неговите фотографии да заземаат премногу простор меѓу живите. Фотографиите и сликите на починатите, без разлика дали се роднини или познати личности (научници, писатели, уметници), носат негативна енергија.

Слики за финансиска благосостојба

Сè што е поврзано со пари спаѓа во елементот на дрвото, па дрвјата и растенијата се погодни за домот. Покрај тоа, мора да обрнете внимание на симболите на големиот прилив – ова вклучува слики од водопади и други водни елементи, вклучително и слики од риби. Главната работа е правилно да ги поставите сликите со вода. Најдоброто место за нив е во источниот дел од куќата.

Евротип
SNBROKER
To Top