Новости

Психологија

Цртанот за хомосексуалци „In a Heartbeat“ и реакциите на децата кога го гледале

Цртанот кои можеби за прв пат вели дека е возможна љубов помеѓу луѓе од ист пол, веројатно објаснува свои аспекти кои тврдат дека тоа е нормална слика од која не треба воопшто да се чудиме.

Децата во продолжение велат дека цртанот е интересен, дека приказната е досетливо направена, но тие воопшто не претпоставуваа дека на крај истата ќе биде за две машки деца кои се вљубуваат колку, па и колку и да бегаат од тие чувства, тие сепак ги спојуваат двете делчиња од срцето. Децата кои го гледаат овој анимиран филм, малку се шокираат на почетокот, но подоцна остануваат без зборови и ја разбираат љубовта помеѓу нив.

Дали е ова во ред или не, одлучете сами! Ние остануваме воздржани и не би коментирале околу истото. Но, сепак би се запрашале дали мора да им го наметнуваме светот на возрасните или треба да почекаме да пораснат. Ова го велиме, бидејќи можеби кога тие ќе бидат возрасни, повеќе нема да постои таа љубов која се случува помеѓу исти полови… или со други зборови Бог знае што ќе се случува до тогаш. А во меѓувреме, оставете ги децата да го живеат своето детство. Не ширете омраза и не учете ги на дискриминација, но не мора толку детално да им се опишува секое „нормално“ според само вашето мислење. Форсирањето или присилното наметнување, не раѓа убав плод.

GOLD
To Top