Новости

Психологија

Што е храброст и што значат грижите? – Мудри мисли за животот и успехот!

*Грижата е комплетно губење на време! Таа ништо не може да промени. Се што може да направи е да ви ја украде радоста и да ве држи зафатени правејќи апсолутно ништо!

*Не можете само да се надевате на среќен крај. Мора да верувате дека тој ќе се случи! Потоа започнете да работите и конечно превземете ризик!

*Ако сакате да знаете како некој размислува, слушајте ги неговите зборови. Но, ако сакате да знаете каква душа има истиот човек кој ви зборува, гледајте ги неговите постапки.

*Бидете таму каде што сте, не каде што мислите дека треба да сте!

*Храброста не е во тоа колку човек може да издржи пред да биде повреден. Храброста се гледа во тоа колку ќе се издржи после неуспехот!

Евротип
Евротип
To Top