Новости

Психологија

10 совети за успешен брак

1. Добриот брак мора да се создаде.
2. Во бракот малите нешта стануваат големи нешта.
3. Во бракот никогаш не е предоцна да се држите за рака.
4. Во бракот убаво е да си кажете „Те Сакам“ барем еднаш во денот.
5. Никогаш не заспивајте налутени.
6. Имајте чувство на взаемни вредности и заеднички цели.
7. Заеднички соочувајте се со светот.
8. Формирајте круг на љубовта во кој ќе биде целата фамилија.
9. Кажувајте зборови на благодарност и покажете благодарност на внимателен начин.
10. Во бракот имајте способност за простување и заборавање.

Не е само да се омажите за вистинската личност.
Туку да бидете вистинскиот партнер.

GOLD
To Top