Новости

Психологија

8 Факти за жените кои сигурно сте ги пропуштиле

*Жените во просек поминуваат една година од својот живот мислејќи се што да облечат.

*Една жена има родено 69 бебиња – И да ова е вистина! 69? Како ли се снаоѓа? А нам ни е тешко со едно…

*Само 2% од жените, се опишуваат себе си како убави.

*Жените размислуваат околу својот изглед, околу девет пати во денот

*Ако на една девојка му се допаднете, таа постојано ќе игра со својата коса додека разговарате

*Жените повеќе го помнат она нешто кое треба да се направи во иднина, а не помнат што направиле.

*Женското сетило за мирис, може да ги намириса машките феромони, дури и во продавница за парфеми.

*Колку сте попаметна, толку помалку деца ќе имате – тоа не значи дека не треба да имате, но според еден психолог од Британија, при одрдени тестирања, на секој дополнителни 15 поени на тестовите за интелегенција, желбата за жената да има деца се намалува за 25%.

GOLD
To Top