Новости

Технологија

Инстаграм со нови функции и подобрувања

Бидејќи Instagram Direct беше претставено во април, компанијата се обидува да го зголеми задоволството на корисниците при користење на апликацијата со новите функции и подобрувања.

Најважната промена е што, отсега, кога ќе праќате постојана фотографија на вашите пријатели, нема да мора да ја сечете, туку ќе може да ја пратите во оригиналната големина. Истотака, новиот update поддржува линкови, што значи дека ќе може да споделувате веб-страни директно во пораките со вашите пријатели. Истото важи и за телефонските броеви и адреси.

Update-тот е веќе достапен за iOS корисниците со Instagram верзијата 10.22. Но, Android корисниците ќе почекаат малку подолго.

GOLD
To Top