Новости

Технологија

Петте смартфони со најдобра камера во 2018-та

Експертите за дигитална фотографија оваа година ги посочија камерите на „Google Pixels 3“ и „iPhone Xs“, како најдобри на пазарот.

Прв, сепак, е „iPhone Xs“, благодарение на одличниот квалитет на видео записот и режимот „Smart HDR“.

Топ 5 на камери во 2018-та година, според Digital Photo Review:

1. iPhone Xs

2. Google Pixel 3

3. Huawei Mate 20 Pro

4. Samsung Galaxy S9 +

5. Sony Xperia XZ3

Експертите забележаа значителни подобрувања во споредба со „iPhone X“. „iPhone Xs“ има зголемен сензор за слика и режимот на портрет е обновен.

Смартфонот ви овозможува да го промените отворот откако веќе сте ја снимиле сликата – од f / 1.4 до f / 16. Едно од најзначајните подобрувања е „Smart HDR“ режимот.

Се користат придобивките од моќниот чипсет на „iPhone Xs“ за да привлече поширок динамички опсег при правењето едноставни слики, панорами и дури 4K видео клипови.

Второто место е доделено на „Pixel 3“ од „Google“. Камерата на овој уред има нов ноќен режим за снимање при услови на слаба осветленост. Порталот го дефинира „Pixel 3“ како најдобар паметен телефон за снимање од сите претставени во рангирањето.

Камерата на „Huawei Mate 20 Pro“ исто демонстрира детални, заситени и импресивни слики во темните часови од денот.

„Samsung Galaxy S9 +“ прави квалитетни слики во текот на денот и ноќта. Двојниот отвор на камерата се прилагодува на светлина и лошото осветлување автоматски – слично на човечкото око.

„Sony Xperia XZ3“ отстапува зад конкурентите, но му нуди на корисникот снимање во 4К со „HDR“ и видеа со задоцнување до 960 слики во секунда во „Full HD“.

GOLD
To Top