Новости

Технологија

САД издаде привремена дозвола за Huawei

Американското Министерство за трговија издаде привремена општа лиценца со која ќе овозможи на Huawei да ги одржува постоечките мрежи и да обезбеди софтверски ажурирања на постоечките Huawei уреди.

Лиценцата ги намалува претходно наметнатите ограничувања на владата на САД за забрана на продажба на технологија на кинеската компанија, објави Ројтерс.

GOLD
To Top