Новости

Технологија

Хакирани над 770 милиони мејлови

Над  770 милиони мејл адреси и лозинки се постирани на популарен интернет форум за хакери, објави угледниот „Гардијан“.

Настанот се случил кон средината на декември, а според овие информации практично секој трета имејл адреса во светот е хакирана.

Компјутерските експерти апелираат сите оние  кои користат електронска пошта да проверат дали можеби и нивната адреса е хакирана.

Ова се смета за еден од најголемите хакерски напади досега.

GOLD
To Top