Новости

Технологија

На децата во Кина ќе им биде забрането да користат „TikTok “ подолго од 40 минути дневно

На децата на возраст до 14 години ќе им биде забрането да користата „TikTok “ подолго од 40 минути дневно.

Кина ја продолжува борбата против социјалните мрежи и генерално технологијата,

Неодама беше воведена забрана за децата во работните денови да играат видео игри а сега стартува и скратувањето на времето поминато на социјалните мрежи.

Сега децата на возраст до 14 години ќе влегуваат на „TikTok “ преку апликацијата „YouthMode“ и ќе имаат можност да ја користат апликацијата 40 минути дневно.

Во Кина „TikTok “ се вика „Duoyin“ и апликацијата е речиси идентична.

„Duoyin“ е иста како „TikTok “, само содржината е малку поинаква, бидејќи нема политика на апликацијата и останати непријатни содржини за деца.

Оваа апликација има 600 милиони корисници дневно.

Евротип
Евротип
To Top