Новости

Здравје

Дали пушењето цигари помага во слабеењетo?

Една од најдискутираните и најконтроверзни теми се најде на листата теми за анализирање на доктор Ентони Балдузи од Fit Father Project – Fitness For Busy Fathers.

Често поставуваното прашање – дали со пушењето цигари се слабее полесно, стигна и до неговиот тим.

Пушењето цигари и тутун делува на теелесната тежина и може да влијае врз слабеењето бидејќи никотинот ја намалува активноста на метаболизмот и го намалува апетитот.

Очекувано, не е сѐ така „магично“. Митот за пушењето и слабеењето всушност е повеќе поврзан со потенцијалното дебелеење ако престанете да пушите.

Исто така, пушењето со себе носи многу повеќе негативни последици, така што во никој случај не може да се смета за „алатка“ во напорите за слабеење.

Слушнете што има доктор Балдузи да каже на оваа тема:

GOLD
To Top